Prywatność w grupowych rozmowach i na zdjęciach
Ustalcie, czym można się dzielić, przed wymianą zdjęć lub przejściem do innej aplikacji. Unikajcie ujawniania danych identyfikujących. Poproście o zgodę przed zrobieniem zrzutu ekranu, przekazaniem wiadomości lub zapisaniem zdjęcia.
Skorzystajcie z pomocy, zgłoszenia lub blokady, jeśli ktoś naciska na podanie danych osobowych. Nie udostępniajcie kodów weryfikacyjnych ani danych płatności. Gdy nadejdzie nieoczekiwany link do logowania, otwórzcie platformę ze zwykłego adresu.
Wróć do FFM Date ↗